Uutiset

6.7.2018 Mihin Helsingin ja Turun kaupunkien tulisi satsata vesien ja Itämeren suojelussa tulevina vuosina?

Helsinki ja Turku valmistelevat kolmatta yhteistä Itämeri-toimenpideohjelmaa vuosille 2019–2023. Tänään aukeaa avoin verkkokysely, jossa kuka tahansa voi esittää uusia ideoita tai kertoa kantansa suunniteltuihin päämääriin ja toimenpideteemoihin.

Lue lisää

 

4.6.2018 Itämerihaaste Maailman merien päivän seminaarissa 8.6. Tiedekulmassa

Kesäkuussa vietetään vuosittain YK:n maailman merien päivää. Tänä vuonna Suomen merien päivän seminaarissa teemana on arktinen merentutkimus.

Lue lisää

 

31.5.2018 Kaupunkivesistöt kuntoon: Espoon Otsolahden biohiilirakenteen esittely 13.6.2018

Tapiolaan Otsolahdenniitylle toteutetaan biohiileen perustuva biosuodatusmenetelmä, jonka tavoitteena on Otsolahteen johdettavien hulevesien laadun parantaminen. Espoon kaupunki järjestää lähialueen asukkaille ja muille kiinnostuneille biohiilisuodatinrakenteen esittelytilaisuuden Otsolahdessa keskiviikkona 13.6.2018 kello 18:00.

Lue lisää

 

8.5.2018 Tervetuloa veneilykauden avajaisiin, Pax Navis -tapahtumaan 24.5. klo 17-20, Turkuun.

PAX NAVIS 2018 –tapahtuma kutsuu veneilijöitä ja veneettömiä Ruissalon telakalle Saaristomeren suojelun ja vastuullisen vesillä liikkumisen nimissä.

Lue lisää

 

19.4.2018 Puhtaat rannat -yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna!

Yhteisen Puhtaat rannat -tunnuksen alla järjestetään toukokuussa 2018 rantojen siivoustalkoita ainakin Helsingissä, Turussa, Tallinnassa ja Pietarissa. Lisäksi Itämerihaaste ja SiistiBiitsi-kampanja haastavat Itämeren kaupunkien liiton (UBC) jäsenkaupunkeja järjestämään rantatalkoita muissakin alueen kaupungeissa.

Lue lisää

 

21.3.2018 Local BSAP – kuntien ja kaupunkien rooli HELCOM:n toimintaohjelman toteutuksessa

Itämerihaaste järjestää rinnakkaissession 22.3.2018 Pietarin XIX International Environmental Forum "Baltic Sea Day" -tapahtumassa kuntien roolista Itämeren suojelussa.

Lue lisää

 

3.3.2018 Lionsit liittyivät joukolla Itämerihaasteen kumppaniverkostoon

Tänään juhlallisessa allekirjoitustilaisuudessa 13 Lions-piiriä, Suomen Lions-liitto sekä klubeja liittyi verkostoomme. Lisäksi ohjelmassa oli asiantuntijakeskustelu vesien tilasta ja Itämereen vaikuttamisesta.

Lue lisää

 

23.11.2017 Tervetuloa verkostoitumisseminaariin Helsinkiin 14.12.!

Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja tutustumaan muihin Itämeri- ja vesiensuojelutoimijoihin! Itämerihaasteen valtakunnallinen verkostoitumisseminaari järjestetään tänä vuonna Helsingin Musiikkitalolla.

Lue lisää

 

24.10.2017 Parempaan teollisuusjätevesien hallintaan Itämeren alueella

Helsingin kaupunki koordinoi kolmivuotista kansainvälistä hanketta, jossa parannetaan teollisuusjätevesien hallintaa kunnallisilla jätevedenpuhdistamoilla viidessä Itämeren maassa. Yhteistyökumppaneina on vesilaitoksia, kaupunkeja, yliopistoja ja asiantuntijaorganisaatioita.

Lue lisää

 

19.10.2017 Kaupunkivesistöt kuntoon Helsingissä ja Espoossa

Helsingin ja Espoon kaupunkien hankkeessa tavoitteena on Maunulanpuroon ja Otsolahteen johdettavien hulevesien vedenlaadun parantaminen luonnonmukaisin menetelmin ennen sen päätymistä vesistöön. Ympäristöministeriö on myöntänyt hankkeelle hallituksen kärkihankerahaa.

Lue lisää

 

Seuraavat