Uutiset

8.5.2018 Tervetuloa veneilykauden avajaisiin, Pax Navis -tapahtumaan 24.5. klo 17-20, Turkuun.

PAX NAVIS 2018 –tapahtuma kutsuu veneilijöitä ja veneettömiä Ruissalon telakalle Saaristomeren suojelun ja vastuullisen vesillä liikkumisen nimissä.

Lue lisää

 

19.4.2018 Puhtaat rannat -yhteistyö jatkuu tänäkin vuonna!

Yhteisen Puhtaat rannat -tunnuksen alla järjestetään toukokuussa 2018 rantojen siivoustalkoita ainakin Helsingissä, Turussa, Tallinnassa ja Pietarissa. Lisäksi Itämerihaaste ja SiistiBiitsi-kampanja haastavat Itämeren kaupunkien liiton (UBC) jäsenkaupunkeja järjestämään rantatalkoita muissakin alueen kaupungeissa.

Lue lisää

 

21.3.2018 Local BSAP – kuntien ja kaupunkien rooli HELCOM:n toimintaohjelman toteutuksessa

Itämerihaaste järjestää rinnakkaissession 22.3.2018 Pietarin XIX International Environmental Forum "Baltic Sea Day" -tapahtumassa kuntien roolista Itämeren suojelussa.

Lue lisää

 

3.3.2018 Lionsit liittyivät joukolla Itämerihaasteen kumppaniverkostoon

Tänään juhlallisessa allekirjoitustilaisuudessa 13 Lions-piiriä, Suomen Lions-liitto sekä klubeja liittyi verkostoomme. Lisäksi ohjelmassa oli asiantuntijakeskustelu vesien tilasta ja Itämereen vaikuttamisesta.

Lue lisää

 

23.11.2017 Tervetuloa verkostoitumisseminaariin Helsinkiin 14.12.!

Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja tutustumaan muihin Itämeri- ja vesiensuojelutoimijoihin! Itämerihaasteen valtakunnallinen verkostoitumisseminaari järjestetään tänä vuonna Helsingin Musiikkitalolla.

Lue lisää

 

24.10.2017 Parempaan teollisuusjätevesien hallintaan Itämeren alueella

Helsingin kaupunki koordinoi kolmivuotista kansainvälistä hanketta, jossa parannetaan teollisuusjätevesien hallintaa kunnallisilla jätevedenpuhdistamoilla viidessä Itämeren maassa. Yhteistyökumppaneina on vesilaitoksia, kaupunkeja, yliopistoja ja asiantuntijaorganisaatioita.

Lue lisää

 

19.10.2017 Kaupunkivesistöt kuntoon Helsingissä ja Espoossa

Helsingin ja Espoon kaupunkien hankkeessa tavoitteena on Maunulanpuroon ja Otsolahteen johdettavien hulevesien vedenlaadun parantaminen luonnonmukaisin menetelmin ennen sen päätymistä vesistöön. Ympäristöministeriö on myöntänyt hankkeelle hallituksen kärkihankerahaa.

Lue lisää

 

12.10.2017 Kalakin kuulee kaupungin äänet

Helsingissä selvitetään ensimmäistä kertaa merenlahtien vedenalaista melua. Kaupungin sisälahtien äänimaisema on erilainen kuin avomerellä, sillä kaupungin äänet kantautuvat myös veden alle.

Lue lisää

 

3.10.2017 Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto Itämeri-yhteistyössä 5. ja 11.10.2017

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto järjestävät kaksi ajankohtaista tilaisuutta lokakuussa Itämerihaaste-yhteistyönsä puitteissa. Lämpimästi tervetuloa molempiin!

Lue lisää

 

26.9.2017 Itämeri-elämyksiä Stadin Silakkamarkkinoilla

Silakkamarkkinoita vietetään jälleen lokakuun alussa; kalastajien silakkaherkkujen lisäksi Kauppatorilla on monipuolista ohjelmaa.

Lue lisää

 

Seuraavat