Uutiset

3.3.2018 Lionsit liittyivät joukolla Itämerihaasteen kumppaniverkostoon

Tänään juhlallisessa allekirjoitustilaisuudessa 13 Lions-piiriä, Suomen Lions-liitto sekä klubeja liittyi verkostoomme. Lisäksi ohjelmassa oli asiantuntijakeskustelu vesien tilasta ja Itämereen vaikuttamisesta.

Lue lisää

 

23.11.2017 Tervetuloa verkostoitumisseminaariin Helsinkiin 14.12.!

Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja tutustumaan muihin Itämeri- ja vesiensuojelutoimijoihin! Itämerihaasteen valtakunnallinen verkostoitumisseminaari järjestetään tänä vuonna Helsingin Musiikkitalolla.

Lue lisää

 

24.10.2017 Parempaan teollisuusjätevesien hallintaan Itämeren alueella

Helsingin kaupunki koordinoi kolmivuotista kansainvälistä hanketta, jossa parannetaan teollisuusjätevesien hallintaa kunnallisilla jätevedenpuhdistamoilla viidessä Itämeren maassa. Yhteistyökumppaneina on vesilaitoksia, kaupunkeja, yliopistoja ja asiantuntijaorganisaatioita.

Lue lisää

 

19.10.2017 Kaupunkivesistöt kuntoon Helsingissä ja Espoossa

Helsingin ja Espoon kaupunkien hankkeessa tavoitteena on Maunulanpuroon ja Otsolahteen johdettavien hulevesien vedenlaadun parantaminen luonnonmukaisin menetelmin ennen sen päätymistä vesistöön. Ympäristöministeriö on myöntänyt hankkeelle hallituksen kärkihankerahaa.

Lue lisää

 

12.10.2017 Kalakin kuulee kaupungin äänet

Helsingissä selvitetään ensimmäistä kertaa merenlahtien vedenalaista melua. Kaupungin sisälahtien äänimaisema on erilainen kuin avomerellä, sillä kaupungin äänet kantautuvat myös veden alle.

Lue lisää

 

3.10.2017 Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto Itämeri-yhteistyössä 5. ja 11.10.2017

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto järjestävät kaksi ajankohtaista tilaisuutta lokakuussa Itämerihaaste-yhteistyönsä puitteissa. Lämpimästi tervetuloa molempiin!

Lue lisää

 

26.9.2017 Itämeri-elämyksiä Stadin Silakkamarkkinoilla

Silakkamarkkinoita vietetään jälleen lokakuun alussa; kalastajien silakkaherkkujen lisäksi Kauppatorilla on monipuolista ohjelmaa.

Lue lisää

 

8.9.2017 Jatkoa kevään Rantojen siivousaallolle!

Syksy on hyvää aikaa laittaa rannat talviteloille kesän jälkeen - 11.–17. syyskuuta on luvassa siivoustalkoiden täyttämä superviiko, joka huipentuu lauantaina 16.9. kansainväliseen Coastal Clean up -päivään.

Lue lisää

 

15.5.2017 Uusi Itämeri-paneeli ratkoo merensuojelun haasteita paikallisesti

Perinteisten uhkien lisäksi ilmastonmuutos ja mikroroskat uhkaavat Itämerta. Haasteena on myös, että kaupungit kasvavat yhä enemmän merelle päin. Helsinki, Turku, Helsingin yliopisto, järjestöt, tutkimuslaitokset ja yritykset etsivät nyt yhdessä parhaiten toimivia paikallisia suojelukeinoja.

Lue lisää

 

6.4.2017 100-vuotiaalle Suomelle 100 puhdasta rantaa

Itämerihaaste ja Pidä Saaristo Siistinä ry toteuttavat huhti-toukokuun taitteessa viikon mittaisen Rantojen siivousaalto -tempauksen. Tarkoituksena on lisätä tietoa roskaantumisesta ja sen vaikutuksista vesistöihimme ja tarjota kansalaisille mahdollisuus osallistua konkreettisesti vesiensuojeluun.

Lue lisää

 

Seuraavat