In EnglishSuomeksiPå SvenskaEesti keelesLatviski
Extranet

Liity työhömme puhtaamman meren puolesta!

Kuva Hannu Waher
    Kuva: Hannu Waher

Nauti merestä - työskentele meren tilan parantamiseksi!

 

Miksi välittää Itämerestä? Koska se tarjoaa runsaasti positiivisia, jopa elintärkeitä, asioita: virksitystä, ravintoa, elinkeinoja, kulkuväylän... Kaikki jotka asuvat, työskentelevät tai harjoittavat elinkeinoa meren äärellä ovat enemmän tai vähemmän riippuvaisia terveestä meriympäristöstä.

 

Valitettavasti Itämeri on yksi maailman saastuneimmista murtovesialtaista. Meren vakavin ekologinen uhka on laajalta valuma-alueelta tulevan ravinnekuormituksen aiheuttama rehevöityminen. Kaupungeilla, kunnilla ja muilla paikallisilla toimijoilla on suuri vaikutus Itämeren tilaan liikenteen, jätevesipäästöjen ynnä muun toiminnan kautta. Toisaalta kaupungit ja kunnat hyötyvät puhtaista rannikkovesistä mm. turismin ja parantuneiden elinkeinomahdollisuuksien muodossa. Tämä korostaa paikallisten toimijoiden tärkeyttä työskentelyssä puhtaamman meren puolesta.

 

Cities for a Healthier Sea -hanke edistää vapaaehtoisia vesiensuojelutoimia Itämeren alueen kaupungeissa ja kunnissa. Hanke käynnistyi toukokuussa 2010 ja toimii tiiviissä yhteistyössä vuonna 2007 käynnistetyn Itämerihaasteen kanssa.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä