361590 web 2
Vesiensuojelun työkalupakki

itämeri-työ verkostossamme

Itämerihaasteen verkoston jäsenet toteuttavat omia Itämeri-toimenpideohjelmiaan oman toimintansa puitteissa ja lähivesiensä hyväksi. Visiomme ja tavoitteemme 2014-2018 ovat linjassa mm. Itämeren suojelukomission toimintaohjelman, EU:n Itämeri-strategian ja meristrategiadirektiivin tavoitteiden kanssa.

Itämerihaasteen verkosto on täynnä mahdollisuuksia, asiantuntijoita ja kokemusta! Löydät sivustoltamme mm. verkostomme jäsenet ja niiden sitoumukset ja toimenpideohjelmat, ohjeita ja vinkkejä oman toimenpideohjelman valmisteluun sekä Vesiensuojelun työkalupakin ja Itämerihaasteen Toimenpidepankin.

Itämerihaasteen puitteissa on myös toteutettu useita kansainvälisiä hankkeita.


Uusin toimenpide

Itämerihaasteen Toimenpidepankissa on yli 60 käytännössä toteutettua Itämeri- ja vesiensuojelutoimenpidettä. Toimenpiteet vaihtelevat konkreettisesta ravinnekuormituksen vähentämisestä hulevesissä tai maataloudessa öljyntorjuntaan, tietoisuuden lisäämiseen ja roskaamisen hallintaan. 

Rantasiivous Itämeren rannalla
> Katso uusin toimenpide tästä!


Päivitä Itämeri-toimenpideohjelma!

Jos organisaatiollasi on jo ollut Itämeri-ohjelma tai vesiensuojelusuunnitelma aiemmalla Itämerihaasteen kaudella, voit helposti päivittää sen uusien tavoitteidemme mukaisiksi Itämerihaasteen sitoumuslomakkeen avulla!

Lue lisää


Tee Itämeri-toimenpideohjelma!

Itämerihaasteen verkoston jäsenorganisaatiot suunnittelevat ja toteuttavat omaa Itämeri-toimenpideohjelmansa. Jos et tiedä mistä aloittaa, tutustu keräämiimme ohjeisiin, toimenpide-esimerkkeihin ja vinkkeihin.

Lue lisää