361590 web 2
Vesiensuojelun työkalupakki

itämeri-työ verkostossamme

Itämerihaasteen verkoston jäsenet toteuttavat omia Itämeri-toimenpideohjelmiaan oman toimintansa puitteissa ja lähivesiensä hyväksi. Visiomme ja tavoitteemme 2014-2018 ovat linjassa mm. Itämeren suojelukomission toimintaohjelman, EU:n Itämeri-strategian ja meristrategiadirektiivin tavoitteiden kanssa. Itämerihaasteen konseptia päivitetään vuoden 2018 aikana uudelle kaudelle 2019-2023.

Itämerihaasteen verkosto on täynnä mahdollisuuksia, asiantuntijoita ja kokemusta! Löydät sivustoltamme mm. verkostomme jäsenet ja niiden sitoumukset ja toimenpideohjelmat, ohjeita ja vinkkejä oman toimenpideohjelman valmisteluun sekä Vesiensuojelun työkalupakin ja Itämerihaasteen Toimenpidepankin.

  • Itämerihaasteen puitteissa on myös toteutettu useita kansainvälisiä hankkeita.

Uusin toimenpide

Itämerihaasteen Toimenpidepankissa on yli 60 käytännössä toteutettua Itämeri- ja vesiensuojelutoimenpidettä. Toimenpiteet vaihtelevat konkreettisesta ravinnekuormituksen vähentämisestä hulevesissä tai maataloudessa öljyntorjuntaan, tietoisuuden lisäämiseen ja roskaamisen hallintaan. 

Rantasiivous Itämeren rannalla
> Katso uusin toimenpide tästä!


Päivitä Itämeri-toimenpideohjelma!

Jos organisaatiollasi on jo ollut Itämeri-ohjelma tai vesiensuojelusuunnitelma aiemmalla Itämerihaasteen kaudella, voit helposti päivittää sen uusien tavoitteidemme mukaisiksi Itämerihaasteen sitoumuslomakkeen avulla!

Lue lisää


Tee Itämeri-toimenpideohjelma!

Itämerihaasteen verkoston jäsenorganisaatiot suunnittelevat ja toteuttavat omaa Itämeri-toimenpideohjelmansa. Jos et tiedä mistä aloittaa, tutustu keräämiimme ohjeisiin, toimenpide-esimerkkeihin ja vinkkeihin.

Lue lisää